Ga naar content

Alles dat je moet weten over jeuk bij honden

Krabt en jeukt je hond de hele dag door? Jeuken is voor honden net zo vervelend, als voor mensen. Soms treedt er bovendien huidirritatie op door roodheid of schilfers. Natuurlijk vraag je je af wat de oorzaak is van deze jeuk. Wat kun je doen om de jeuk bij je hond te verzachten? Bestaat er speciaal hondenvoer voor honden met jeuk? Heeft je huisdier een allergie? In dit artikel delen we onze tips voor het behandelen van jeuk bij je hond.

 

Help! Mijn hond heeft jeuk, maar geen vlooien

Mijn hond heeft jeuk, maar geen vlooien. Hoe kan dat? Bij jeuk bij honden denken veel mensen meteen aan vlooien en dat is niet onterecht. Vlooien kunnen zich ontzettend snel vermenigvuldigen en een beet van een vlo doet pijn en veroorzaakt jeuk. Meestal valt de hoeveelheid vlooien op de vacht van je hond nog wel mee, maar de overgrote meerderheid verstopt zich als poppen of eitjes in de directe omgeving van je huisdier. Het is verstandig om je hond regelmatig te controleren met een vlooienkam, zodat je snel kunt reageren als er sprake is van een vlooieninfectie. Sommige honden zijn extra gevoelig voor het speeksel van een vlo en hebben een vlooienallergie. Je kunt een vlooienbeet dan beter voor zijn en je viervoeter preventief behandelen met een vlooienbestrijdingsmiddel.

 

Help! Mijn hond heeft jeuk door een allergie

Heeft je hond geen vlooien, maar toch veel jeuk? Misschien heeft je huisdier wel last van een allergie. Allergie bij honden komt voor in vele soorten en maten, waarvan een vlooienallergie, voedselallergie, omgevingsallergie en contactallergie de meest voorkomende zijn. In alle gevallen kan jeuk optreden. Bij een contactallergie gebeurt dat op het moment dat je huisdier in aanraking komt met een stof waar hij overgevoelig voor is. Bij een inhalatie-allergie of atopie ontstaan jeukklachten na het inademen van stoffen uit de omgeving, zoals huisstofmijt of pollen. Een voedselallergie bij honden ontstaat vaak als gevolg van overgevoeligheid voor een bepaalde ingrediënten. Wat kun je doen om de jeuk bij je hond te verzachten?

 

Jeuk bij je hond bestrijden

Natuurlijk wil je niet dat je hond irritatie of pijn heeft. Wat kun je doen om de jeuk bij honden te behandelen? Als je hond last heeft van een voedselallergie is het een goed idee om hypoallergene hondenbrokken te kopen. Zo kun je erachter komen voor welke eiwitbron je hond gevoelig is. Heb je onze Nero Gold Hond Sensitive of onze Nero Gold Rendier & Aardappel wel eens geprobeerd? Deze hondenbrokken zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en gluten, tarwe en mais vrij. Hierdoor bevatten ze slechts één eiwitbron, waardoor je door een proces van eliminatie erachter kunt komen, waar je hond gevoelig voor is.

 

Andere oorzaken van jeuk bij je hond

Natuurlijk kan jeuk ook andere oorzaken hebben. Het is goed om een aantal zaken uit te sluiten, voordat je begint met het aanpassen van de voeding van je hond of overschakelt op hondenvoer voor honden met jeuk. Je hond kan bijvoorbeeld last hebben van een hormonale aandoening of een parasiet met zich meedragen. Om erachter te komen of je hond jeuk heeft door mijten, zal er een stukje van de huid moeten worden afgekrabd. Dit kun je laten doen bij de dierenarts, die vervolgens een diagnose kan stellen. In sommige gevallen wordt er ook een bacterie- of schimmelkweek gedaan om infecties vast te stellen of juist uit te sluiten.

 

Hondenvoer voor honden met jeuk

Gelukkig bestaat er ook voeding, die de jeuk van je hond kan verzachten en een positief effect heeft op de gevoelige huid of vacht. Bij Nero Gold ontwikkelden we meerdere soorten hondenbrokken om de jeuk bij je hond te verminderen. Wil jij de jeuk van je hond door een verandering van voeding behandelen? Probeer dan onze Nero Gold Hond Vis & rijst of onze Nero Pure Adult verse Zalm. Dit hypoallergene voedsel is vrij van graan en biedt steun aan het afweersysteem van je huisdier. De aminozuren laten de vacht en huid stralen en de kwalitatief hoogstaande vis levert alle voedingsstoffen, die je hond nodig heeft. Dit hondenvoer is niet alleen goed voor de ondersteuning van vacht en huid, maar ook voor de gevoelige spijsvertering. Ook onze Nero Gold Hond Sensitive, Nero Pure Adult verse Kip en Nero Pure Adult verse Lam zijn aanraders voor honden met jeuk. Al deze hondenbrokken worden gemaakt zonder toegevoegde kleur-, geur- of smaakstoffen en bestaan uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Bovendien bevatten ze geen granen en vlees van hoge kwaliteit met de juiste voedingswaarden. Je kunt deze lekkere en gezonde hondenbrokken bestellen in onze webshop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer over onze producten
Ook leuk om te lezen
Help, heeft mijn hond een allergie?
Lees meer
Help, mijn hond heeft diarree
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte!