Ga naar content

Gezelligheid en samen genieten van de feestdagen! Het huis is feestelijk aangekleed en de familie komt op bezoek met leuke cadeautjes. Natuurlijk zijn ook je hond en kat een belangrijk onderdeel van de familie. 

Wil je weten welk voer het beste bij jouw huisdier past?
Start de keuzehulp

Invullen duurt ongeveer 1 minuut

Hoe kun je het beste de kerstboom versieren?

Met de feestdagen gebeuren ook de meeste ongelukken met huisdieren, graag geven wij een paar tips voor het veilig opzetten van de kerstboom:

  1. Kies een geschikte plek voor je kerstboom. Zorg dat deze niet gemakkelijk om kan vallen, plaats bijv. je kerstboom in een hoek van de kamer. 
  2. Hang de elektrische snoeren van de verlichting hoog op zodat je hond hier niet bij kan. Helemaal belangrijk met puppy's, zorg dat deze niet op de snoeren kunnen bijten. 
  3. Plaats de cadeautjes op een veilige plek. Honden en katten vinden het leuk om te ontdekken en die kerstcadeautjes zijn natuurlijk heel interessant.
  4. Gebruik plastic of houten versiering i.p.v. glas voor het versieren van je kerstboom. Pas ook op met linten in de kerstboom, deze kan je hond of kat makkelijk opeten. Deze linten kunnen dan verstopt raken in de darmen van je hond of kat. 
  5. Veeg regelmatig de dennennaalden van de grond zodat deze niet opgegeten kunnen worden.

Verwen je hond deze feestdagen met een heerlijke vleesworst of vlees snack van Nero Gold! 

 

Gezellig en veilig aan tafel 

Met de feestdagen willen we ook graag gezellig en lang aan tafel zitten met de hele familie, genieten van allerlei lekkernijen. Echter is niet alles wat we in huis halen ook gezond voor je hond. Sommige dingen welke wij heerlijk vinden kunnen zelfs giftig zijn voor honden, namelijk:

Avocado: wanneer je hond avocado heeft gegeten kan deze last krijgen van hartklachten en een ontsteking van de alvleesklier. 

Bieslook, ui, prei en knoflook indien deze in grote hoeveelheden worden gegeten kan het zorgen voor bloedarmoede bij zowel honden als katten. 

Kunstmatige zoetstoffen: sommige van deze kunstmatige zoetstoffen welke gebruikt worden in bijv. light frisdrank, snoep en ontbijtkoeken zorgen ervoor dat insuline vrijkomt en het suikergehalte van je hond zal dalen met als gevolg dat je hond binnen een half uur last krijgt van braken, futloos voelen, toevallen en in zeer ernstige mate zelfs van leverfalen en uiteindelijk in coma kan raken. 

Van chocolade is ondertussen gelukkig algemeen bekend dat dit zeer giftig kan zijn voor honden. 

Druiven, o.a. kerststollen, krentenbollen en rozijnbollen bevatten gedroogde druiven. Druiven zijn ook giftig voor honden, symptomen welke je hond zal krijgen nadat deze druiven heeft gegeten zijn braken en hyperactief gedrag. Na ongeveer 24 uur zal het overgaan in futloosheid en sloom gedrag, je hond zal buikpijn krijgen en geen eten of drinken meer willen. 

Wanneer je het idee hebt dat je hond iets giftigs heeft gegeten ga dan altijd naar de dierenarts. 

Wij wensen jullie fijne en veilige feestdagen!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer over onze producten
Ook leuk om te lezen
Waarom eten honden poep?
Lees meer
Relaxt Oud & Nieuw vieren samen met je hond!
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte!