Ga naar content

Help! Mijn hond moet overgeven na het eten

Honden geven vaker over dan mensen. Braken is een manier om etensresten of voedingsstoffen snel uit het lichaam te verwijderen. Meestal komt dit omdat je hond iets verkeerds heeft gegeten. Dat kan iets zijn dat niet vers was, niet bedoeld om te eten of iets waarvoor je hond intolerantie heeft opgebouwd. Als dit het geval is, moet je hond vaak één of twee keer overgeven na het eten en voelt hij zich daarna snel beter. Zolang je huisdier voldoende blijft drinken en niet de hele dag door overgeeft, hoef je de dierenarts niet meteen in te schakelen. Ben je bang voor uitdroging? Blijft je hond overgeven na het eten of braakt hij, maar komt er niets meer uit zijn maag? Dan moet je wel meteen de dierenarts inschakelen. Dit laatste kan wijzen op obstructie. Misschien heeft je huisdier iets vreemds ingeslikt.

 

Symptomen van overgeven bij honden

Honden die gaan overgeven, slikken vaak overmatig vaak. Ook gaan ze kwijlen en kokhalzen. Daarbij kan wat geel slijm vrijkomen. Sommige honden voel zich echt erg ziek. Meestal ligt de lichaamstemperatuur van een hond tussen de 38 en 39 graden. Als je hond koorts krijgt, is het verstandig onmiddellijk de dierenarts te bellen. Deze zal kijken naar de oorzaak van het braken. Gaat het om een allergie, een infectie of een voedselvergiftiging?

 

Voedsel ter bevordering van de spijsvertering

Als je hond vaak moet overgeven na het eten, is het raadzaam zijn voeding eens onder de loep te nemen. Hondenbrokken met rijst en eiwitrijke componenten hebben vaak een positief effect op de spijsvertering. Bij Nero Gold ontwikkelden we daarom Nero Gold Hond Lam & Rijst, Rendier & Aardappel en Hond Sensitive. Al deze hondenbrokken zijn tarwe en mais vrij en geschikt voor honden met een gevoelige spijsvertering. Ook onze Nero PURE lijn is ideaal voor honden die regelmatig moeten overgeven na het eten. Deze hondenbrokken van natuurlijke ingrediënten. Je kunt kiezen uit verse kip, verse lam en verse zalm en uiteraard ook een proefpakket bestellen om meer te weten te komen over de favoriete smaak van jouw huisdier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer over onze producten

Persoonlijk advies

Wil je graag een persoonlijk advies ontvangen voor je eigen hond?

Ook leuk om te lezen
De symptomen van buikpijn bij je hond
Lees meer
Het lekkerste licht verteerbaar eten voor je hond maken
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte!