Ga naar content

Wat te doen als je hond een droge huid heeft?

Heeft je hond last van een droge huid of huidschilfers? Een droge huid bij je hond kan meerdere redenen hebben. Net als mensen kunnen ook honden last krijgen van een doffe huid, jeuk en schilfers. In de meeste gevallen komt dit door stress, ouderdom, genen of ziekte. Soms is de onderliggende oorzaak van een droge huid bij je hond moeilijk te achterhalen, maar soms kan verandering van dieet al wonderen doen. Heeft je hond zichtbaar last van zijn droge huid of vermoed je dat je huisdier ziek is? Dan kun je natuurlijk het beste zo snel mogelijk langs de dierenarts gaan.

 

Voeding als oplossing bij een droge huid

Wat te doen als je hond een droge huid heeft? Wil jij voeding inzetten om de huidproblemen van je hond tegen te gaan? Onze voedingsexperts staan altijd klaar om je te adviseren over de meest geschikte producten voor je hond. Een uitgebalanceerde mix met de juiste voedingsstoffen kan er zeker voor zorgen dat de vacht van je hond gaat stralen en de huid minder droog wordt. Met name voeding met Omega vetzuren en visolie zorgt voor een natuurlijke ondersteuning van vacht en huid. Ben je benieuwd wat onze hondenbrokken voor je favoriete huisdier kunnen betekenen? Dan kun je een proefpakket van Nero Gold bestellen, bestaande uit 800 gram hondenbrokken, een gezonde vlees snack, een informatiefolder en kortingsvoucher voor je volgende bestelling.

 

Voeding ter ondersteuning van huid en vacht

Je kunt het dieet van je hond veranderen om iets te doen tegen de droge huid van je viervoeter. Bij Nero Gold ontwikkelden wij hondenvoer, dat huid en vacht extra ondersteunt. Zo hebben wij het Nero Gold Hond Sensitive voer van kalkoen en rijst, dat tarwe en mais vrij is en geschikt voor honden met een allergie tegen de meest gangbare eiwitbronnen. Ook is dit voedsel licht verteerbaar en is het dus niet alleen fijn voor vacht en huid, maar ook voor een gevoelige spijsvertering. Bovendien is onze Nero Pure Adult verse kip of verse lam een aanrader. Dit natuurlijke hondenvoer zit bomvol mineralen, vitamines en kruiden, waardoor het wonderen doet voor het afweersysteem van je huisdier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer over onze producten
Ook leuk om te lezen
Heeft mijn hond een gezonde ontlasting?
Lees meer
Tips voor een gezonde vacht voor je hond. Omdat ie 't waard is.
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte!