Ga naar content

Welk voer is het beste voor mijn hond?

 Het is een vraag die we vaak voorbij horen komen, welk voer is het beste voor mijn hond? Dit vinden wij een hele terechte vraag, er zijn namelijk heel veel merken waar je uit kan kiezen. Door middel van dit blog nemen we je mee in de verschillende soorten hondenvoer en geven we je tips over waar je naar kunt kijken bij het kiezen van het juiste voer voor jouw hond.

Verschillende soorten hondenvoer

Het aanbod aan verschillende soorten hondenvoer is enorm, in principe kan je veel van de voeding voor je huisdier vergelijken met onze eigen voeding. Het aanbod voor eten voor ons mensen is enorm groot, je kan bijvoorbeeld naar een fastfoodketen gaan; deze voeding heeft over het algemeen veel minder voedingswaarde. Vaak moet je er ook meer van eten om een verzadigd gevoel te krijgen en heb je na een korte tijd alweer honger, dit is hetzelfde met de goedkopere voeding voor honden. 

Deze merken bevatten vaak ingrediënten die weinig tot geen voedingswaarde voor de hond hebben. Daarnaast maken deze merken vaak gebruik van groepsbenamingen zoals “bijproducten” om zo niet exact te hoeven verantwoorden welke ingrediënten zij in de voeding hebben verwerkt. 

Aan de andere kant kunnen wij ook op een luxe wijze gaan dineren in een 2* restaurant. Hier krijg je goed eten van kwalitatief goede ingrediënten, dit heeft dan vaak ook een prijskaartje. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor hondenvoer; de merken met ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit zijn over het algemeen wat duurder. 

Uiteraard zit er ook nog heel veel tussenin. Het ‘middensegment’ aan hondenvoer is enorm groot waardoor er keuze in overvloed is. Daarom is het goed om stil te staan bij wat belangrijk is bij het kiezen van het juiste voer voor je hond. 

Wat is belangrijk bij het kiezen van het juiste hondenvoer?

Het belangrijkste bij hondenvoer is dat je hond de juiste en voldoende voedingswaarde binnenkrijgt. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij het selecteren van hondenvoer:

  1. Het eerste ingrediënt benoemd in de samenstelling is van dierlijke oorsprong (vlees);
  2. Geen gebruik van groepsbenamingen zoals “bijproducten”;
  3. Voldoende dierlijke eiwitten, in volwassen voeding (minimaal 20%);
  4. Voeding op basis van natuurlijke ingrediënten;
  5. Voeding waarin GEEN tarwe is verwerkt als bron voor koolhydraten.

Wil je meer informatie over de ingrediënten in de voeding van Nero Gold? Klik dan hier. 

Welk merk hondenvoer is het beste?

Het beste merk hondenvoer benoemen is eigenlijk onmogelijk, hetzelfde als bij een mens verschillen smaken bij honden ook enorm. Er bestaat uiteraard verschil in kwaliteit, maar ook binnen hetzelfde segment zijn er enorm veel merken op de markt. De ene hond heeft bijvoorbeeld een voorkeur voor voeding op basis van lam en de andere hond weer op basis van vis. 

Ons advies is in ieder geval om bovenstaande speerpunten als belangrijk uitgangspunt te nemen bij de keuze voor het voer van jouw hond, dan zorg je er in ieder geval voor dat jouw hond voeding krijgt van hoogwaardige kwaliteit. Probeer ook bepaalde soorten uit en kijk waar je hond het beste op reageert, hij of zij is toch degene die het op gaat eten ;). 

Welke brokken passen het beste bij jouw hond? 

Om te bepalen welke brokken het beste bij jouw hond passen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Wij helpen je hier graag bij. Door middel van onze gratis keuzehulp kom je er in slechts 5 stappen achter welke brokken het beste bij jouw hond passen. 

Ben je benieuwd naar de kwalitatief hoogwaardige producten van Nero Gold? Neem dan een kijkje bij onze producten

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer over onze producten
Bijbehorende producten

Proefpakket hond Nero Gold

2,50
Op voorraad
  • 800 gram Nero Gold natuurlijk hondenvoer naar keuze
  • 2 heerlijke vlees snacks 
  • Een lekkere vlees worst
Bekijk product
Shoppen
Ook leuk om te lezen
Het lekkerste licht verteerbaar eten voor je hond maken
Lees meer
Vraag naar goedkoper hondenvoer stijgt enorm
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte!