Ga naar content

De analyse van de voeding van je hond en/of kat verdelen we in 6 elementen, namelijk: eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, mineralen en vitamines en water. Deze elementen hebben allemaal een belangrijke functie voor je hond en/of kat. 

 

Eiwitten

Eiwitten zijn zeer belangrijke bouwstoffen voor de opbouw van het lichaam van je huisdier, daarnaast ook voor het herstel van botten, weefsel en spieren. Eiwitten zijn opgebouwd uit animozuren er zijn twintig eiwitten bekend waarvan tien essentieel zijn voor je huisdier. Het is van belang dat in de voeding van je huisdier gebruikt wordt gemaakt van eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. 
Dierlijke eiwitten zijn van betere kwaliteit dan plantaardige eiwitten, bij Nero verwerken wij alleen hoogwaardige dierlijke eiwitten in onze voeders zoals kip, kalkoen, lam, rendier en vis.  

Wij maken GEEN gebruik van gemalen veren of gemalen botten. De hoeveelheid eiwit wat vermeld wordt bij de analyse op de verpakkingen zegt alleen iets over het totaal aandeel eiwit in de voeding van je huisdier maar niets over de kwaliteit van deze eiwitten

 

Vetten

Vetten hebben een positieve invloed op je huisdier. Ze vormen een geconcentreerde vorm van energie die is je huisdier nodig voor een mooie gezonde vacht, werking van de spieren en lichaamsorganen. Vetten kunnen we onderverdelen in verzadigde vetten en onverzadigde vetten. 
Van de onverzadigde vetten zijn er vetten welke je huisdier niet van nature opbouwt, met voeding van hoogwaardige kwaliteit is toevoeging van deze onverzadigde vetten essentieel. Deze vetten kunnen worden toegevoegd door bijv. zalm olie en lijnzaadolie, deze producten zijn zeer rijk aan essentiële vetten voor je huisdier. 

Het ontbreken van deze essentiële vetzuren heeft direct een slechte invloed op de vacht van je huisdier en het energie niveau van je huisdier. 

 

Koolhydraten

Koolhydraten zijn de bron van suikers, vezels en zetmeel. Net als eiwitten en vetten spelen koolhydraten een essentiële rol in het leveren van energie en versterken van de lichaamsfuncties van je huisdier. In bijna alle voedingsstoffen komen koolhydraten voor, echter worden niet alle koolhydraten door het lichaam van je huisdier opgenomen. 

Met de voeders van Nero maken wij alleen gebruik van koolhydraten welke licht verteerbaar zijn voor je huisdier zoals rijst, mais en aardappels. 

 

Vezels

Bijna alle producten waarin koolhydraten worden verwerkt bevatten ook ruwe vezels. Vezels op zichzelf hebben een zeer kleine voedingswaarde maar zijn wel belangrijk voor de juiste vertering van het voedsel van je huisdier. 

Daarnaast hebben vezels een positief effect op het maag en darmkanaal van je huisdier. 

 

Mineralen & vitaminen

Mineralen en vitaminen zijn belangrijk als bouwstoffen voor je huisdier. 

Bij de producten van Nero zijn de mineralen verdeeld in twee groepen, namelijk macro-elementen voor de energieproductie en botvorming van je huisdier (denk hierbij aan calcium, kalium en fosfor) en sporenelementen voor de stofwisseling, botten, vacht en een gezonde huid van je huisdier (denk hierbij aan ijzer, koper, zink en jodium). 

Daarnaast zijn ook belangrijke vitaminen aanwezig in de voeding van je huisdier. 

Aan onze producten worden belangrijke vitaminen extra toegevoegd (denk hierbij aan vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine C voor een goede ondersteuning van je huisdier. 

 

Water

Water is een zeer essentiële grondstof en transportmiddel voor het lichaam van je huisdier. Ook de voeding van je huisdier levert een bijdrage hieraan. 

Uw huisdier produceert zelf met de verbranding van voedingstoffen ook water, wat zeer belangrijk is.

Ook interessant
Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voeding
Ingrediƫnten
Meer informatie