Ga naar content

Met het hebben van een hond of kat komt daar ook de vraag voor het afsluiten van een verzekering. Voor ons mensen is het hebben van een zorgverzekering verplicht in Nederland, echter dit geldt niet voor huisdieren. Het is je eigen keuze of je wel of niet een ziektekosten verzekering afsluit. 

Wil je weten welk voer het beste bij jouw huisdier past?
Start de keuzehulp

Invullen duurt ongeveer 1 minuut


Zowel met jonge als met oude honden en katten komt er een keer dat je naar de dierenarts toe moet. Je hond of kat kan in aanraking komen met verschillende aandoeningen; inentingen, vlooien allergie, oorontsteking, problemen met de luchtwegen, kanker noem maar op. Voor sommige van deze aandoeningen kunnen de kosten van de dierenarts torenhoog oplopen. 

 

Waarom zou je voor je huisdier WEL een ziektekosten verzekering afsluiten?

 

1. Je wil het graag goed geregeld hebben

Huisdieren denken niet altijd na over hun acties, ze rennen onbezonnen de straat over terwijl er net een auto aankomt of je hond eet de chocola vanaf tafel. Je zult dan met spoed naar de dierenarts gaan en dan wil je niet nadenken over de eventuele kosten. 

Het afsluiten van een verzekering kan je dan meer zekerheid bieden dat deze kosten gedekt worden. 

 

2. Financieel 

Wanneer je met je hond of kat naar de dierenarts moet kunnen de kosten hoog oplopen, helemaal met chronische ziektes. De kosten van behandelingen kunnen wel oplopen tot in de duizenden euro's. Met het afsluiten van een verzekering voor je hond of kat zijn deze kosten gedekt en hoef je deze niet in één keer te betalen aan je dierenarts. Met een verzekering betaal je maandelijks een klein bedrag.

Rekenvoorbeeld: Wanneer je hond 10 jaar leeft en een verzekering kost gemiddeld €25 per maand dan zou je in totaal verspreid over 10 jaar €3.000 kwijt zijn. 

Deze kosten heb je er al uit wanneer je 1 keer met je hond voor een dure behandeling bij de dierenarts komt. 

 

3. Kosten zijn relatief laag wanneer je vanaf kleins af aan een verzekering afsluit 

Wanneer je direct een verzekering afsluit met de aanschaf van een puppy of kitten ben je relatief goedkoper uit. Hoe ouder je hond of kat hoe hoger het risico op medische ingrepen, daarom wordt een verzekering duurder wanneer je hond of kat ouder wordt. 

Daarnaast zijn vaak ook de kosten voor vaccinaties en ontworming gedekt door de verzekeraar en dit zijn kosten die je vaak in de begin jaren maakt. Dat maakt het afsluiten van een verzekering voor je hond of kat al gelijk rendabel. 

Zelfs met een gezonde huisdieren wordt de kans op chronische ziektes groter wanneer deze ouder worden. De kosten van chronische ziektes kunnen hoog oplopen, met het op tijd afsluiten van een verzekering ben je ook hier alvast op voorbereid. 

 

4. Familielid 

Je hond of kat is een volwaardig lid van de familie en heeft recht op de beste medische zorg. Je sluit voor jezelf ook een goede ziektekosten verzekering af. Waarom dan niet voor je huisdier?

Met het afsluiten van een verzekering voor je hond of kat neem je het zekere voor het onzekere.

 

Lees hier waar goed op te letten met het afsluiten van een verzekering voor je hond of kat. 

Lees hier waarom geen verzekering voor je hond of kat af te sluiten. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer over onze producten
Ook leuk om te lezen
Het gebit van je hond
Lees meer
3 belangrijke punten voor het afsluiten van een verzekering voor je hond of kat
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte!