Ga naar content

Met het hebben van een hond of kat komt daar ook de vraag voor het afsluiten van een verzekering. Voor ons mensen is het hebben van een zorgverzekering verplicht in Nederland, echter dit geldt niet voor honden en katten. Het is je eigen keuze of je wel of niet een ziektekosten verzekering afsluit. 


Zowel met jonge als met oude huisdieren komt er een keer dat je met je hond naar de dierenarts toe moet. Je hond of kat kan in aanraking komen met verschillende aandoeningen; inentingen, vlooien allergie, oorontsteking, problemen met de luchtwegen, kanker noem maar op. Voor sommige van deze aandoeningen kunnen de kosten van de dierenarts torenhoog oplopen. 

Wil je weten welk voer het beste bij jouw huisdier past?
Start de keuzehulp

Invullen duurt ongeveer 1 minuut

Waarom zou je voor je huisdier GEEN ziektekosten verzekering afsluiten?

 

1. Contract

Het contract bevat te veel haken en ogen, de verzekeraar vergoed maar een maximaal bedrag per jaar en/of je moet zelf een eigen bijdrage leveren voor iedere behandeling (eigen risico). Deze voorwaarden verschillen per verzekeraar. 

 

2. Uitzondering 

Bij veel verzekeraars worden zogenoemde rasgerelateerde aandoeningen uitgesloten, ook worden vaak erfelijke aandoeningen en aandoeningen die reeds aanwezig zijn voor het afsluiten van de verzekering uitgesloten. 

Net als bij onze eigen ziektekosten verzekering worden niet alle kosten gedekt, dit geldt ook voor de verzekering voor huisdieren. Mocht je echt alle risico's willen afdekken is het mogelijk je hond of kat aanvullend te verzekeren echter hiermee wordt ook de prijs van de verzekering duurder. 

Castratie en sterilisatie worden vaak niet vergoed door de verzekeraar, net als kosten voor fysiotherapie of gemaakte kosten in het buitenland deze zitten vaak niet in het standaardpakket. 

 

3. Financieel

Met het afsluiten van een verzekering voor je hond of kat ben je maandelijks een vast bedrag kwijt ook wanneer je huisdier niets mankeert. Of je vind het afsluiten van een verzekering te duur.  

 

4. Kwaliteit van het leven 

Ingrijpende dure behandelingen zullen in veel gevallen ook de levenskwaliteit van je hond of kat gaan beïnvloeden. Je kan jezelf afvragen is het verstandig om mijn hond of kat deze behandeling te laten ondergaan als de kwaliteit van het leven erop achteruit gaat. 

Graag willen wij onze huisdieren zolang mogelijk bij ons houden alleen in sommige gevallen kan het een overweging zijn om je hond of kat een behandeling niet te laten ondergaan omdat de levenskwaliteit dermate op achter zal gaan en we ons afvragen: Willen we onze hond of kat dit aan gaan doen?

 

Het afsluiten van een verzekering voor je hond of kat kan ik veel gevallen verstandig zijn, maar in sommige gevallen zou het ook overbodig kunnen zijn

 

Lees hier de voordelen van het afsluiten van een verzekering voor je hond of kat.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer over onze producten
Ook leuk om te lezen
6 punten waaraan je een goede brok kunt herkennen
Lees meer
Waarom eten honden poep?
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte!